Freelance podnikání

5 věcí, které byste měli vědět o účetnictví v cloudu

Už jste své účetnictví přesunuli do cloudu? Ještě ne? Ale víte, že už je na čase, že ano? Účetnictví v cloudu je víc než jen momentální trend. Je to budoucnost účetnictví pro malé podniky i větší společnosti. A hned vám povím proč. Ale pozor – je pár věcí, které byste měli vědět, aby vaše dokumenty zůstaly v cloudu chráněny a v bezpečí.

1. Cloud je všude – Nepotřebujete žádnou otevírací dobu

Pryč jsou časy, kdy jste museli sedět v kanceláři, abyste měli přístup k potřebným číslům. Už nemusíte hledat na počítači nejnovější verzi excelového souboru. Cloudové účetnictví vám umožní přístup k datům ať už jste zrovna kdekoliv. Z Bahamských ostrovů, nebo z vlastní vany: kontrolujte je ve chvíli, kdy zrovna potřebujete.

Ať už je zrovna půlnoc v Honolulu, nebo poledne v Niagaře, máte ke svým souborům přístup – a navíc jsou vždy aktuální. Zkontrolujte si cestovní výdaje online, podívejte se, kdo pracoval přesčasy a dostávejte upozornění ve chvíli, kdy se věci začnou vymykat kontrole.

2. S cloudovým účetnictvím budete pracovat chytřeji

Účetnictví v cloudu nefunguje jen jako neustálý online přístup k číslům nebo ukládání excelových tabulek do cloudu. Cloudové účetnictví vám umožní přímo sledovat vývoj vašeho podnikání a získat lepší přehled o tom, co se děje ve vašich účetních knihách, kdykoliv, kdy potřebujete.

Zkontrolujte online výdaje týmu, a okamžitě je snižte, pokud neodpovídají rozpočtu. Podívejte se, jak výdělečný konkrétní projekt opravdu je, a podle toho upravte prostředky. Neplýtvejte časem na zpožděné platby – nechte systém, ať se o dodržování termínů stará systém za vás. Auto-magicky.

Kontrolujte výdaje týmu online

Kontrolujte výdaje týmu online a omezte je jediným kliknutím, pokud neodpovídají rozpočtu…(Foto od: Rido | stock.adobe.com)

3. Účetnictví na cloudu posouvá business intelligence na novou úroveň

S použitím integrovaného účetního programu budete mít VŠECHNA svá čísla k dispozici – ať už jste kdekoliv, kdykoliv je potřebujete. Úroveň business intelligence se navíc posune na nový level.

Od měření času až po minulé a budoucí cenové nabídky, od výdajů až po faktury, od správy projektu po práci s klienty: když si ukládáte všechna podnikatelská data na stejné místo, možnosti jsou téměř neomezené. Srovnávejte odpracované hodiny s ciframi na faktuře, sledujte projekty a výkonnost týmu nebo vytvářejte daňové výkazy během několika vteřin – vítejte v business intelligence na cloudu.

4. Cloud je reálné místo

Cloud může sice být všude, dostupný kdykoliv – ale má také domov někde v reálném světě. Když pošlete své účetní knihy na cloud, odeberete v podstatě data ze svého počítače, své obrazovky nebo svého vlastního serveru a svěříte je serverům umístěným někde jinde: opravdovým, fyzickým strojům, zabírajícím reálné místo někde na světě.

Zní to trochu děsivě, že ano? Vaše data jsou velmi důležitá, a měli byste se ujistit, že jsou v bezpečí. Například servery zistemo jsou umístěny na tajném místě ve Švýcarsku – v podstatě té nejbezpečnější zemi na světě.

5. Cloud je bezpečný. Ale jen pokud si vyberete ten správný.

Největší výhoda cloudového účetnictví je zároveň jeho největším nebezpečím. Na rozdíl od excelových souborů uložených ve vašem počítači, cloud umožňuje neustálý přístup k vašim datům, odkudkoliv na svtě – ale musíte se ujistit, že k nim máte přístup vy, pouze vy.

Největší výhoda cloudového účetnictví je zároveň jeho největším nebezpečím…

Největší výhoda cloudového účetnictví je zároveň jeho největším nebezpečím…

Použijte důvěryhodného zprostředkovatele s bohatými zkušenostmi a profesionálním systémem zabezpečení. Abychom ochránili data našich klientů, používáme momentálně stejné bezpečnostní standardy jako švýcarské banky. A ty by přece jen měli o ochraně čísel něco vědět, ne?

Jste připraveni poslat své účetní knihy na cloud? Vyzkoušejte si nás! Je to zdarma a bezpečné – a taky chytřejší než chytré.

S pozdravem, zistemo

budoucnost podnikání cloud podnikání a management účetnictví


Také zajímavé

Buďte chytří a měřte svůj čas

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak byste vlastně jako podnikatel na volné noze mohli měřit svůj čas? Podívejte se na několik tipů, jak mít svůj čas pod kontrolou a jaké nástroje k tomu použít.

sledování času freelancer

6 vlastností nezbytných pro každou chytrou aplikaci s pracovními výkazy. Má je ta vaše?

Chytrá aplikace pro pracovní výkazy není jen na sledování odpracovaných hodin. Měla by pomáhat vám i vašemu týmu pracovat efektivněji. Měla by umožnit, abychom toho v pracovní době zvládli co nejvíc, a lépe vyvážit poměr práce a volného času.

podnikání a management sledování času účetnictví faktura

Nová mise: Dokonalý projekt

Dnes bych ráda řekla něco o zlepšení práce na projektech, chtěla bych vám dát nahlédnout, jak vypadá správné řízení projektu a jak můžete jeho strategie využít pro zdokonalení vlastních projektů.

podnikání a management sledování času

Daň z prodeje, daň z příjmu… Co všechno musím platit?

Jaké daně platí majitelé menších podniků? Existuje speciální daň pro freelancery? A co je DPH? Čtěte dál, ať víte, jak si snadno poradit s daňovým přiznáním. Rada pro majitele menších podniků Každý rok přijde doba, kdy miliony majitelů podniků a podnikatelů padnou pod tíhou vyřizování daňových přiznání.

daně faktura podnikání a management

Zabezpečení informací, ukládání dat na webu a tzv. “Přístav bezpečí”

Jak moc bezpečný je náš systém? Na kolik je soukromé naše ukládání dat? Určitě se občas strachujete o svá virtuální data a jejich zabezpečení před hackery a různými slídily… Můžete zůstat klidní.

účetnictví ochrana údajů

Chcete vytvořit pracovní prostředí vhodné pro rodinu? Čtěte dál.

70% dnešních pracujících, ať už žen, nebo mužů, se neúspěšně snaží balancovat mezi rodinou a prací. A to pak ústí ve stres, rozvody a rozvrácené rodiny. Takže je na čase vytvořit pracovní prostředí vhodné pro rodinu!

budoucnost podnikání sledování času podnikání a management ženy v podnikání

Pracujte chytře a nechte si zaplatit rychleji!

Kreditní karta není potřeba, zrušit to můžete kdykoli.