Freelance podnikání

Týmový management v době ukládání na cloud

Jste připraveni na management budoucnosti? Dnešní týmová práce je zcela jiná než například před deseti lety. Mezinárodní týmy, práce na dálku, flexibilní pracovní doba a prudce stoupající počet podnikatelů na volné noze. Zvládnete vést dnešní týmy?

Nástroje pro týmový management se změnily. Změnila se i pravidla?

Znáte ten pocit, když vy a váš tým dosáhnete cíle, ke kterému jste směřovali? Je to jako dorazit na vrcholek hory. Jste unavení, vyčerpaní, ale zároveň euforičtí, pyšní a šťastní, že jste to zvládli – společně.

(Z vrcholu vypadá týmový management jednoduše… (Biletskiy Evgeniy / adobe.stock.com))

Z vrcholu vypadá týmový management jednoduše… (Biletskiy Evgeniy / adobe.stock.com)

Z vrcholku vypadá všechno jednoduše. Už jste dávno zapomněli na všechnu náročnou práci, komplikace a problémy, které jsou nedílnou součástí každého projektu. Pro mě je ten pocit na vrcholku pomyslné hory jádrem „týmovosti“: Vy a váš tým splynete v jedno; v jedinou mocnou sílu, vyrůstající z potenciálu jednotlivců pracujících společně. Ulovte tu sílu!

Software pro týmový management

Komunikace je základ – a znalosti jsou síla. Kvalitní software pro týmový management vám poskytne obojí: nástroje pro efektivní týmovou komunikaci a přístup ke všemu, co se právě děje. Od výkonných kalendářů pro organizaci projektů až po sledování času, od úložiště na dokumenty až po bezpečnou komunikaci. Dobrý software pro správu týmu je stejně komplexní, jako práce v týmu. A abyste mohli plně technologii využívat, měl by váš software být online – na cloudu.

Online software pro týmový management

Protože online software pro týmový management vás posune o krok kupředu: Umožní vám spravovat svůj tým shora, oproštěni od hranic místa a času. Mějte přístup k informacím odkudkoliv a kdykoliv potřebujete, ze svého telefonu, laptopu či stolního počítače. Bez instalací, bez komplikovaného systému zálohování, bez synchronizace. To je právě ta krása cloudového softwaru: Je vždycky aktuální a vždycky k dispozici.

Spolupráce týmu na dálku

Pokud jste dříve chtěli tým, museli jste ho svolat k jednomu stolu. Dnes je musíte svolat jen na stejnou stránku. Podle Statistického úřadu amerického ministerstva práce pracovalo v roce 2015 24% zaměstnanců v USA částečně na dálku. A procenta jen narůstají. Spolupráce týmu na dálku vyžaduje odlišné pomůcky než šanon v zasedací místnosti.

(Pokud jste dříve chtěli tým, museli jste ho svolat k jednomu stolu. (Rawpixel.com / adobe.stock.com))

Pokud jste dříve chtěli tým, museli jste ho svolat k jednomu stolu. (Rawpixel.com / adobe.stock.com)

Nástroje pro týmy spolupracující na dálku

Za prvé: nástroje pro týmy, které spolupracují na dálku, musí být přístupné kdekoliv a kdykoliv – musí být na cloudu. Online je k dispozici řada nástrojů pro měření času, správu projektů a komunikaci. Ale opravdu chcete používat deset různých aplikací a služeb? Naštěstí existují nástroje, které kombinují všechny potřeby týmu – a ty opravdu dobré vám umožní sledovat výkonnost týmu online – jako například zistemo. Přesvědčte se sami!

Team-building na dálku

Tak. Teď už máte vše. Služby jako zistemo nabízí chytré sledování času, bezpečné prostředky pro komunikaci a úložiště na dokumenty, všechno na cloudu. Přidejte k tomu správu projektů, automatickou fakturaci a živý přehled výkonnosti vašeho týmu, a máte vše potřebné. Ale opravdovou výzvou dnešního týmového managementu je team-building na dálku. Jak navodíte pocit týmovosti, aniž byste reálně museli být doopravdy spolu? Jak podpoříte potenciál jednotlivých členů týmu, když se nikdy nevidíte tváří v tvář?

Poznejte svůj tým – nahoře na cloudu!

Dobrá zpráva? S managementem týmu na cloudu můžete poznávat svůj tým v reálném čase. Chytré přehledy času vám neposkytnou jen seznam odpracovaných hodin – mohou také ukazovat silné a slabé stránky vašich zaměstnanců. Integrovaná správa projektu vám umožňuje posuzovat pokrok i problémy v reálném čase – kdekoliv a kdykoliv. Díky online sledování času máte vždy přehled o výkonnosti vašeho týmu.

(Sledování času týmu nebylo nikdy snazší!)

Sledování času týmu nebylo nikdy snazší!

Špatnou zprávou je, že neexistují žádná přesná pravidla, jak s takovými informacemi nakládat. Protože správný management týmu bere v potaz lidi, se kterými pracujete. I když nejste ve stejné místnosti ani na stejné polokouli.

Tím, co opravdu potřebujete, abyste svůj tým dostali na vrcholek té hory, jsou zkušenosti, rozumné uvažování a v podstatě stejné sociální dovednosti jako jste potřebovali u jednoho stolu.

Prostředky k tomu, abyste se dostali na vrcholek hory se možná změnily, základní pravidla ale ne.

Co si o tom myslíte? Co se změnilo pro vás a váš tým? Dejte nám vědět!

S pozdravem, zistemo

podnikání a management sledování času cloud budoucnost podnikání podnikatel


Také zajímavé

5 věcí, které byste měli vědět o účetnictví v cloudu

Už jste své účetnictví přesunuli do cloudu? Ještě ne? Ale víte, že už je na čase, že ano? Účetnictví v cloudu je víc než jen momentální trend. Je to budoucnost účetnictví pro malé podniky i větší společnosti.

budoucnost podnikání cloud podnikání a management účetnictví

Chytře na startup: 4 nejlepší strategie pro začínající podnikatele

Opravdu potřebujete podnikatelský plán? Ne, nepotřebujete. Alespoň podle Erica Ries, který přišel s chytrou metodou, jak na startup. Ale dejte si pozor, to je totiž jen poloviční pravda. Zjistěte víc o produktech s minimální funkcionalitou (minimum viable products – MVP), rychlém rozvoji podnikání a rozvoji zaměřeném na zákazníka, naučte se v rámci svého vlastního podniku pracovat podle metod chytrého startupu – i pokud už podnikáte delší dobu.

budoucnost podnikání podnikatel podnikání a management

Dokonalá cenová nabídka

Obdrželi jste požadavek na vytvoření cenové nabídky? Prohlédněte si, jak vytvořit dokonalý cenový odhad a jak zároveň nepodcenit odhad času na výkon práce. Už se nám to stalo každému: Přijde klient s velmi zajímavým zadáním práce a chce dostat cenový odhad předem.

podnikání a management

Dokonalá cenová strategie pro malé podniky a freelancery

Napřed tu špatnou zprávu: na vytvoření dokonalé cenové strategie neexistuje žádné jednoduché kouzlo – vaše podnikání je jedinečné a taková musí být i vaše strategie. Ale dobrá zpráva je, že existují určité časté chyby, kterým se můžete vyhnout.

menší podniky marketing podnikání a management

Cena pro zistemo v přehledu webu FinancesOnline

Odhodlání vyniknout Díky našemu odhodlání vynikat bylo zistemo nedávno oceněno prestižní cenou Uživatelské spokojenosti (Great User Experience) a Vycházející hvězdy (Rising Star) na webu FinancesOnline. Tato cena je předávána na základně několika faktorů, včetně prostředků spolupráce, uživatelské přístupnosti, možnosti vlastních úprav, integrace více možností.

podnikání a management novinky sledování času

Buďte chytří a měřte svůj čas

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak byste vlastně jako podnikatel na volné noze mohli měřit svůj čas? Podívejte se na několik tipů, jak mít svůj čas pod kontrolou a jaké nástroje k tomu použít.

sledování času freelancer

Pracujte chytře a nechte si zaplatit rychleji!

Kreditní karta není potřeba, zrušit to můžete kdykoli.