Mezinárodní podnikání

Mezinárodní podnikání v 6 jednoduchých krocích

Vydat se s podnikáním za hranice nikdy nebylo jednodušší – Internet postupně rozmazává geografické hranice, počet mezinárodních pracovních týmů stoupá. Přesto se mnoho podnikatelů takového kroku bojí. Proč? Čtěte dál, a dozvíte se o 6 největších překážkách na cestě za mezinárodním podnikáním. A také jak je překonat.

1. Jazyková bariéra? Adieu!

Jazyk je v mezinárodním podnikání klíčový. A jazyková bariéra je bohužel pevná – obzvlášť ve světě byznysu, kde nedorozumění může způsobit velké problémy. Globálním jazykem podnikání je sice angličtina, ale ne všichni mluvíme stejnou angličtinou. Velké množství idiomů nelze přeložit „slovo od slova“, protože pak mění význam. A právě se zistemo naučila více jazyků. Umí odesílat cenové nabídky ve španělštině, faktury v němčině, upomínky plateb ve francouzštině… a to vše podle expertů na mezinárodní komunikaci. A jazyková bariéra najednou nestojí tak pevně v základech.

2. Spoléhejte na mezinárodní měny

Váš obchodní partner by vám rád zaplatil v kanadských dolarech nebo švýcarských francích? Až do dneška by to bylo poměrně komplikované. Převody měn, poplatky za transakci, číselné chyby v reportech. Ale s zistemo? Náš chytrý software zná všechny aktuální měny, od albánského leku po jihoafrický rand. Fakturu tak můžete vystavit v jakékoli měně a podle potřeby nastavovat kurzy. V reportech je pak částka převedena do vaší měny. Kouzla? Ne, jen chytrá technologie.

3. Mezinárodní daně

Jiný kraj, jiná daň. DPH, VAT, MwST a kdovíco ještě – není jednoduché vyznat se v zahraničních daních. Navíc jakákoli drobná chyba může mít fatální důsledky – a může se poměrně prodražit. A má rada? Řekněte si o radu. Od profesionálního daňového poradce, který se vyzná ve vašem účetnictví a vašich zahraničních obchodech. Abychom vám to co nejvíce zjednodušili, vytvořili jsme speciální možnost přístupu do zistemo právě pro daňového poradce. Stačí ho pozvat do zistemo a během pár vteřin bude mít všechny informace, které potřebuje. To vám ušetří spoustu času – a nemusím vám přece připomínat, jak cenný čas je, že ne?

4. Sledujte odpracované hodiny odkudkoliv

Cestovaní – naštěstí! – není zbytečné ani v čase moderní technologie. Máte například meeting s obchodním partnerem v Budapešti? Nebo pracujete na projektu mezi dvěma potápěči na Maledivách? Takový čas rozhodně není ztracený – díky zistemo Časovači můžete měřit každou vteřinu svého času, ať už jste kdekoliv. Stačí se přihlásit, zapnout časovač, a můžete se pustit do práce. Potřebujete jen připojení k internetu. A ano, přiřaďte, prosím, naměřený čas také k projektu, na kterém jste zrovna pracovali. Budete tak mít pořádek v údajích a zůstane vám více času na reálnou práci. Nebo na potápění.

5. Cestujete? Ukládejte výdaje přímo na cestě

Není nic horšího než udržovat si při cestování pořádek ve výdajích. Teď se ale můžete nadobro rozloučit se zmuchlanými účtenkami a zmatky v účetnictví. Stačí nahrát fotku do systému a máte hotovo – ano, s zistemo je to opravdu tak jednoduché. Chytré integrované nástroje pro skenování účtenek navíc automaticky určí všechna čísla a měny, takže můžete vydechnout a v klidu si užívat cestu. zistemo odpracuje zbytek za vás.

6. Mezinárodní týmy

Grafický designér v Madridu, copywriter v Mnichově a obchodní expert v Londýně – pokud váš tým vypadá podobně, nejspíš víte, jak těžké je udržet si přehled v mezinárodním týmu. S zistemo už jsou však takové obavy pouhou minulostí. Každý člen týmu má vlastní účet, kam zaznamenává odpracované hody a výdaje. Díky našemu chytrému nástroji pro plánování projektů navíc každý člen týmu ví, co se zrovna děje. A když jsou hotovi, všechny hodiny a výdaje vložené do projektu se mohou snadno proměnit ve fakturu. Opravdu je to takhle jednoduché.

Tak co vám ještě brání? Překročte hranice a dobývejte nové oblasti – budoucnost je globální. S zistemo máte po ruce překladatele, kalkulačku na měny i manažera mezinárodního týmu. Vítejte ve světě neomezených možností cloudového účetnictví!

Na shledanou, adieu a auf Wiedersehen!

Vaše zistemo

podnikání a management freelancer


Také zajímavé

Oživte svůj projekt! Umění řídít projekt a vyprávět příběhy

Bylo nebylo, lidé se vyvíjeli – a s nimi také umění vyprávění. Příběhy mají zvláštní moc: Uchvacují nás, vychovávají, děsí nás a zároveň nám dodávají odvahu. Dobrý příběh dokáže rozesmát a zároveň rozplakat.

podnikání a management

Small data jako základ pro velký úspěch

Zapomeňte na big data! Small data mohou být přesně to, co váš podnik potřebuje, aby se mohl zvětšovat. Alespoň pokud věříte marketingovému guru Martinu Lindstormovi. Ve svém bestselleru Small data. Drobné stopy, které vedou k velkým trendům (Small Data.

budoucnost podnikání novinky podnikání a management podnikatel

Proč potřebuje váš malý podnik firemní jazyk?

Má váš podnik firemní jazyk? Ne? Měl by! Proč? Čtěte dál. Počkat, co? Máte firemní jazyk? Skvělé! V tom případě můžete tenhle článek přeskočit a využít váš drahocenný čas na něco jiného.

menší podniky podnikání

Proč je pro freelancery a menší podniky důležitý design

Proč se vůbec starat o firemní design? Mnoho majitelů podniků I freelancerů se klade tu samou otázku. Logo, design značky, promo – opravdu je to všechno nezbytné? Krátce řečeno: Ano, je.

podnikání a management

Freelanceři a majitelé podniků: Chcete finanční stabilitu? Používejte zálohy!

Zálohy, poplatky, smlouvy o zálohách: Finanční stabilita je pro mnoho lidí neustálý problém – především pak pro majitelé menších podniků, freelancery a podnikatele na volné noze. Čtete dál a dozvíte se, jak by mohly zálohy vyléčit vaše finanční problémy.

freelancer podnikání a management účetnictví

Vánoce, Vánoce přich… no však to znáte

Přichází doba Vánoc a s ní také doba hromadných e-mailů. Nestíháme ani kontrolovat schránky, které plní nejrůznější vánoční přání a zprávy od obchodních partnerů i přátel. zistemo vám pomůže získat zpět kontrolu nad vašimi e-maily s jednoduchou funkcí exportu adres.

podnikání a management

Pracujte chytře a nechte si zaplatit rychleji!

Kreditní karta není potřeba, zrušit to můžete kdykoli.