Buďte chytří a měřte svůj čas

Buďte chytří a měřte svůj čas

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak byste vlastně jako podnikatel na volné noze mohli měřit svůj čas? Podívejte se na několik tipů, jak mít svůj čas pod kontrolou a jaké nástroje k tomu použít.

Čas jsou peníze. Ať už se nám to líbí, nebo ne, je to tak – jste placeni za čas, který odpracujete. Na tom je založený celý ekonomický systém a stejně tak i váš příjem. A proto jsem se spolu se svým zručným týmem rozhodla vytvořit kvalitní chytrý software, který vám pohlídá čas. Už vidím, jak se vám „ježí chlupy“ jen při té představě. Sledování času. Slova z administrativního pekla. Nesou v sobě představu šedých kanceláří, tikajících hodin, nudných lidí sledujících každou minutu, každou vteřinu – představu všeho, co jste si mysleli, že jste nechali daleko za sebou. Buďte klidní. Můj software je stvoření pro vás, ne proti vám. Chytrý přístup k měření času znamená mnohem víc, než jen snadnější spravování peněz. Znamená to i lepší organizaci vašeho života.

Proč sledovat čas?

Ze statistického pohledu je poměrně jisté, že počítáte hodiny trošku nedbale. Vlastně hodně nedbale – podnikatelé na volné noze a stejně tak i majitelé malých firem obvykle pracují mnohem víc hodin, než kolik si reálně naúčtují (naúčtujete vy!). Podívejte se na to takhle: Stálý zaměstnanec dostává zaplaceno, dokud sedí u stolu, nejspíš přihlášený k nějakému měřiči času. To znamená, že dostává zaplaceno za každý e-mail, každý meeting a v podstatě i za každou cestu na záchod a podobné přestávky. A co vy? Měříte si čas, který strávíte odpovídáním na e-maily ještě před snídaní? Čas strávený telefonováním s klientem, který zavolal ve chvíli, kdy jste měli rozděláno něco úplně jiného? A co teprve takové ty cesty na záchod, kdy zrovna přijdete TO řešení klientových problémů? Tak vidíte.

A teď se zamyslete nad tím, jak velké množství nezaplacených hodin je tohle všechno v součtu za týden, za měsíc, za rok… Jen tak odhadem, o kolik peněz si myslíte, že každý rok přicházíte? Řekla bych, že alespoň o měsíční výdělek. Celý měsíc práce zadarmo. Přijde vám to správné, vzhledem k tomu, že si nejspíš ani neberete delší čas na dovolenou, pokud se dá v těchto odhadech věřit statistikám? Zapřemýšlejte nad tím! To je přesně důvod, proč potřebujete chytrý sledovač času.

A proč chytrý?

Protože zistemo vám neodpočítává pracovní dobu. V zistemo můžete každou odpracovanou minutu přiřadit k danému klientovi, projektu, a dokonce každému úkolu v určitém projektu. Kdykoliv a kdekoliv jste, z jakéhokoli zařízení – stačí jen být online. Během několika kliknutí můžete vytvořit nový úkol, spustit automatický časovač a začít pracovat. A pokud chcete, můžete zároveň i hled účtovat klientovi.

Jednou za týden nebo za měsíc vám zistemo ukáže detailní zprávu o tom, jak a na čem jste vy nebo váš tým strávili čas, samozřejmě zcela důvěrně – vaše data jsou vždy chráněna na úrovni bankovního zabezpečení. Úrovni zabezpečení švýcarských bank, samozřejmě.

Týmy a spolupráce

Jelikož je měření času v zistemo chytré, bylo vytvořeno i pro týmy a různé typy spolupráce. Všichni členové se mohou přihlásit a měřit si čas a samozřejmě ho přiřazovat ke klientům, projektům i úkolům. Kdekoliv, kdekoliv, z jakéhokoli zařízení. Žádné složité počítání času podle tabulek nebo na časových kalkulačkách – jen jednoduchý časovač a šablony časových rozvrhů. Díky automatickému sledování časovačů vždy víte, kdo co dělá – a kdy. Navíc dostáváte týdní nebo měsíční zprávu s detaily. A tak se přímo pod vašimi zraky mění denní chaos spolupráce lidí, klidně z celého světa, v jasně strukturovanou týmovou souhru. A vy máte přehled.

Automatické účtování

Přeměna času na faktury je však něco úplně jiného než jen samotné měření času. Jelikož miluji propojování věcí, dokážu přeměnit proměnit váš čas v peníze mrknutím oka. Naměřený čas můžete účtovat klientovi okamžitě nebo pravidelně jednou za týden nebo měsíc – jakkoli vám to nejlépe vyhovuje. A pokud potřebujete mít, stejně jako já, nad vším vždy kontrolu a chcete si faktury zkontrolovat, než odejdou klientovi – tak samozřejmě můžete! Pro případ, že byste měli obavy – virtuální zistemo funguje absolutně bez chyb. A téměř stejně rychle jako já.

Nejste zcela přesvědčeni?

Vypadá to, že jste velmi rozumný člověk, nevěříte jen tak každému – za to vám můžu jedině tleskat. Obzvlášť v dnešní době internetu. Právě proto jsme vytvořili zistemo – v plné verzi a bez závazků. Celý měsíc používání všech nástrojů zistemo zdarma. A protože vím, že jste rozumný člověk, jsem si jistá, že řeknete: Ano, to dává smysl. Vytvořila jsem (abych byla spravedlivá, můj talentovaný tým vytvořil) mé virtuální já, které je schopné zvládnout vše, co může podnikatel na volné noze nebo menší firma potřebovat. (A také: pokud se vám zdá, že nám nějaký nástroj chybí, dejte nám vědět! Vážně, chceme to vědět.)

Mimochodem, víte, čeho nejčastěji lituje člověk na smrtelné posteli? Že moc pracoval, nebo spíš – že dost nežil. I když vím, že člověk, který je svým vlastním šéfem, většinou nemůže zcela oddělit práci a soukromý život – chytré sledování času vám pomůže uspořádat si svůj čas, a dosáhnout lepší pracovní-životní rovnováhy. Protože jak máte jednou svůj čas pod kontrolou, můžete si snáze dopřát čas na oddech. Chopte se toho času. Je jen váš.

S pozdravem, zistemo

sledování času freelancer


Také zajímavé

Ochrana dat a GDPR pro menší podniky a freelancery mimo EU

Mluví o tom všichni, ale nikdo pořádně neví, o co přesně vlastně jde: Obecné nařízení o ochraně osobních údajů v EU (angl. General Data Protection Regulation, neboli GDPR) způsobuje zmatek uvnitř i vně Evropské unie.

menší podniky freelancer ochrana údajů

Zpráva o zisku a ztrátě. Jak výdělečné je opravdu vaše podnikání?

Zpráva o zisku a ztrátě, přehledy příjmů, čistý zisk a provozní zisk – víte, kam tím mířím? Ano, správně. Je na čase postavit se čelem obávané otázce: Jak výdělečné je moje podnikání?

podnikání a management daně sledování času

Sledování času: Vítejte v budoucnosti podnikání

Podnikáte? Skvělé! A máte také zaměstnance, řídíte tým, nebo spolupracujete s freelancery? Výborně! A teď mi řekněte – víte kdo na čem pracuje v konkrétní moment? Třeba…zrovna teď? A hlavně, víte na které zakázce pracují?

podnikání a management

Majitelky podniků – Jsou ženy lepší v podnikání?

Je dost možné, že jste jednou z nich. Nebo to máte v plánu. Nebo máte jednu za manželku? Ženy-podnikatelky, matky-podnikatelky… Ženské podnikání je na vzestupu A podle statistiky jejich podniky prosperují.

budoucnost podnikání ženy v podnikání podnikání a management

Chcete vytvořit pracovní prostředí vhodné pro rodinu? Čtěte dál.

70% dnešních pracujících, ať už žen, nebo mužů, se neúspěšně snaží balancovat mezi rodinou a prací. A to pak ústí ve stres, rozvody a rozvrácené rodiny. Takže je na čase vytvořit pracovní prostředí vhodné pro rodinu!

budoucnost podnikání sledování času podnikání a management ženy v podnikání

BI, KPI a spol. – co vlastně znamená business intelligence?

V dnešním světě jsou různé typy inteligence „na každém rohu“ – emoční inteligence, umělá inteligence, business inteligence…, stačí si vybrat. A nesmíme zapomenout i na mého původního zaměstnavatele, tajnou službu, tedy Secret Intelligence Service.

podnikání a management účetnictví

Pracujte chytře a nechte si zaplatit rychleji!

Kreditní karta není potřeba, zrušit to můžete kdykoli.