Aplikace, které vám pomohou neztratit se

Bludiště výdajů: aplikace, které vám pomohou neztratit se

Aplikace pro ukládání účtenek, jako např. Xpenditure, Shoeboxed nebo Expensify, vám hodně zjednoduší život, a dokonce vám i pomohou ušetřit. Během chvilky máte vyfoceno a uloženo vše, co potřebujete – mít výdaje pod kontrolou nikdy nebylo snazší. Ale která z aplikací je nejlepší? Udělala jsem výzkum za vás a výsledek? Všechny fungují výborně a jsou zcela kompatibilní s zistemo.

První dva týdny nového roku už jsou za námi. Už jste možná porušili první předsevzetí a život se pomalu vrací do starých kolejí. Jedno se ale přece změnilo – můžete dát sbohem všem starým podnikatelským předsevzetím. Protože díky zistemo máte pořádek ve financích i fakturách. Váš čas je pečlivě měřen a přiřazován k jednotlivým klientům a úkolům. Ale to vůbec není vše!

Aplikace pro sledování výdajů

S zistemo můžete ušetřit, zatím co utrácíte. Ne, to není vtip, zistemo vám pomáhá mít výdaje pod kontrolou a vědět, za co nejvíc utrácíte, vám zároveň může pomoci zjistit, kde můžete v budoucnu ušetřit – to je teorie ověřená vědecky, zkušenostmi i selským rozumem. A aby pro vás byly vaše výdaje ještě přehlednější, umožnil vám můj talentovaný IT tým propojit zistemo s aplikacemi Xpenditure, Shoeboxed a Expensify. Všechny tři tyhle aplikace automaticky fotí, načítají a ukládají všechny vaše účtenky. Mávnutím kouzelného proutku mění staré zmuchlané účtenky v čísla a data, s kterými může pracovat jakýkoli účetní – třeba i ten virtuální, jako například zistemo.

Analýza obrazu a automatické rozpoznávání vzorců

Samozřejmě nejde o opravdový kouzelný proutek. Už dávno víme, že tajemstvím podobných aplikací je analýza obrazu a automatické rozpoznávání vzorců. Přesto mě to fascinuje, a když se nad tím pozorněji zamyslíte, bude i vás. Ta představa, že jsem dřív musela přepisovat jednotlivě číslo po číslu… a teď stačí jen rychlá fotka a nějaký chytrý systém si všechno zpracuje sám. Ať žije tenhle nový svět! Ale to už zase trošku odbíhám od tématu, omlouvám se.

Takže tedy zpátky k věci. Všechny tyhle aplikace jsou skutečně schopné s velkou přesností rozpoznat z obrázku účtenky čísla i písmena. Čísla jsou pak převedena na data, se kterými může pracovat jakýkoli program, od Excelu po (samozřejmě) zistemo. Ale kterou z aplikací si tedy vybrat? Trošku jsem je za vás už prozkoumala:

Xpenditure

Xpenditure zpracovává podnikatelské výdaje a proměňuje účtenky v účetnictví. Aplikace vznikla v roce 2013 a od té doby se neuvěřitelně rozrostla. Postup je jednoduchý. Uživatel si pomocí webkamery nebo mobilní aplikace nafotí účtenky, Xpenditure rozpozná a vybere všechny důležité údaje, setřídí je a uloží. Funguje skvěle pro firmy i začínající podniky, které mají velké množství účtenek a hledají jednoduchou cestu, jak je všechny zvládnout zorganizovat. Obzvlášť vhodná je pro podnikatele, kteří hodně cestují, protože dokáže rozpoznat velké množství různých měn a automaticky je převádí, za použití aktuálního kurzu. Aplikace vznikla v Německu a je možné ji spustit v různých jazycích (němčina, španělština, francouzština, angličtina, atd.), což je její velká výhoda oproti americkým aplikacím.

Shoeboxed

Shoeboxed převádí účtenky na data a úspěšně funguje už od roku 2007. S touto aplikací můžete reálně poslat poštou starou krabici (nebo tzv. Kouzelnou obálku, kterou nabízí) plnou účtenek, to vše zcela bezplatně. Účtenky se pak promění v data (případně virtuální účtenky přijímané finančními úřady Spojených států), která můžete použít při vyplňování daňových přiznání. Samozřejmě si můžete účtenky vyfotit a nahrát do aplikace i sami. Shoeboxed umí pracovat s většinou měn, je tedy skvělá na cesty i pro firmy, které pracují na mezinárodní úrovni. Aplikace je vhodná pro všechny podnikatele a menší podniky, s ne příliš velkým počtem účtenek.

Expensify

Expensify je srovnatelná s oběma předchozími aplikacemi. Na rozdíl od nich však umožňuje ukládat a organizovat výdaje zaměstnanců i jejich nadřízených. Podporuje široké spektrum měn i zahraničních daní. Jednoduše – Expensify nabízí kvalitní služby za rozumnou cenu. Jediné, co jí chybí, je možnost změny jazyka (Xpenditure) a možnost zasílání papírových účtenek (Shoeboxed).

Ušetřit a neztrácet kontrolu nad výdaji

Ať už si vyberete jakoukoliv ze tří aplikací, můžete ji propojit s zistemo. Zdá se zřejmé, že vám takové aplikace pomohou šetřit čas, a jelikož čas jsou peníze, hlavně pro podnikatelé na volné noze, bude se vám i lépe vydělávat. Nejdůležitější měnou jsou v dnešní době data a právě v této oblasti budete díky pomocným aplikacím bohatí. Až neuvěřitelně bohatí.

zistemo vám pomůže přeměnit data v reporty a statistiky, které vám poskytnou lepší vhled do vašeho podnikání, než jste měli kdy předtím. S naší snadnou vizualizací dat se i ti z vás, které čísla opravdu děsí, snadno vyznají ve svých financích, v porovnávání příjmů a výdajů. Stačí pár kliknutí a víte, které investice se vyplatily a kde je třeba příště raději ušetřit.

Chceme vám pomoci udržovat stabilní a prospívající podnikání. Jsme tu pro vás a vy se tak můžete méně strachovat a lépe se soustředit na práci. A na život.

S pozdravem, zistemo

podnikání a management účetnictví


Také zajímavé

Dokonalá cenová strategie pro malé podniky a freelancery

Napřed tu špatnou zprávu: na vytvoření dokonalé cenové strategie neexistuje žádné jednoduché kouzlo – vaše podnikání je jedinečné a taková musí být i vaše strategie. Ale dobrá zpráva je, že existují určité časté chyby, kterým se můžete vyhnout.

menší podniky marketing podnikání a management

6 vlastností nezbytných pro každou chytrou aplikaci s pracovními výkazy. Má je ta vaše?

Chytrá aplikace pro pracovní výkazy není jen na sledování odpracovaných hodin. Měla by pomáhat vám i vašemu týmu pracovat efektivněji. Měla by umožnit, abychom toho v pracovní době zvládli co nejvíc, a lépe vyvážit poměr práce a volného času.

podnikání a management sledování času účetnictví faktura

BI, KPI a spol. – co vlastně znamená business intelligence?

V dnešním světě jsou různé typy inteligence „na každém rohu“ – emoční inteligence, umělá inteligence, business inteligence…, stačí si vybrat. A nesmíme zapomenout i na mého původního zaměstnavatele, tajnou službu, tedy Secret Intelligence Service.

podnikání a management účetnictví

Oživte svůj projekt! Umění řídít projekt a vyprávět příběhy

Bylo nebylo, lidé se vyvíjeli – a s nimi také umění vyprávění. Příběhy mají zvláštní moc: Uchvacují nás, vychovávají, děsí nás a zároveň nám dodávají odvahu. Dobrý příběh dokáže rozesmát a zároveň rozplakat.

podnikání a management

Chytře na startup: 4 nejlepší strategie pro začínající podnikatele

Opravdu potřebujete podnikatelský plán? Ne, nepotřebujete. Alespoň podle Erica Ries, který přišel s chytrou metodou, jak na startup. Ale dejte si pozor, to je totiž jen poloviční pravda. Zjistěte víc o produktech s minimální funkcionalitou (minimum viable products – MVP), rychlém rozvoji podnikání a rozvoji zaměřeném na zákazníka, naučte se v rámci svého vlastního podniku pracovat podle metod chytrého startupu – i pokud už podnikáte delší dobu.

budoucnost podnikání podnikatel podnikání a management

Zpráva o zisku a ztrátě. Jak výdělečné je opravdu vaše podnikání?

Zpráva o zisku a ztrátě, přehledy příjmů, čistý zisk a provozní zisk – víte, kam tím mířím? Ano, správně. Je na čase postavit se čelem obávané otázce: Jak výdělečné je moje podnikání?

podnikání a management daně sledování času

Pracujte chytře a nechte si zaplatit rychleji!

Kreditní karta není potřeba, zrušit to můžete kdykoli.